УКР РУС  


 Главная > Новости > > По регионам > СНГ  
Опросы



Наш баннер

 Посмотреть варианты
 баннеров и получить код

Электронная почта редакции: info@orthodoxy.org.ua



Сейчас на сайте 72 посетителей

Теги
шляхи єднання постать у Церкві Приїзд Патріарха Кирила в Україну Києво-Печерська Лавра краєзнавство милосердя Доброчинність Патріарх Алексій II розкол в Україні забобони монастирі та храми України Католицька Церква УПЦ КП Священний Синод УПЦ церква і суспільство УГКЦ діаспора Президент Віктор Ющенко Церква і влада автокефалія Митрополит Володимир (Сабодан) молодь українська християнська культура церква та політика церковна журналістика Ющенко Вселенський Патріархат Археологія та реставрація конфлікти 1020-річчя Хрещення Русі Голодомор іконопис комуністи та Церква Предстоятелі Помісних Церков педагогіка Церква і політика вибори Церква і медицина секти Мазепа






Рейтинг@Mail.ru






РОССИЯ. В орловском кафе состоялся семинар с дегустацией постных блюд



Дегустація блюд, які з користю для організму можна вживати під час Великого Посту, відбулася вчора в орловському кафе «Арагві». Тут же відбувся й семінар, присвячений Великому Посту, організований Орловською єпархією.

Частування готували сестри Свято-Введенського жіночого монастиря, кухарі Орловської православної гімназії та шеф-кухар цього кафе.

Відкриваючи семінар, священик Богоявленського собору отець Володимир сказав: «Багато людей думають, що піст - це утримання від скоромної їжі плюс декілька візитів у церкву. А багато людей сприймають піст як корисну дієту. Такий піст жодної користі ні душі, ні тілу дати не може. Піст - не лише помірність в їжі, але й оминання зла, лихослів'я, марнослів'я, заздрості й розбещеності. Інакше кажучи, піст - велике очищення не тільки душі, але й організму».

За його словами, поститися слід з благословення священика, якому необхідно розповісти про стан здоров'я. Якщо воно не дає змоги поститися, то духівник не дасть такого благословення, інакше воно буде на шкоду здоров'ю.

Кафе «Арагві» було обрано для семінару тому, що в його меню завжди є пісні блюда, а сам директор чітко дотримується постів. Більше того, у кухні постійно знаходиться ікона, біля якої кухарі звершують молитви, перед тим як готувати страви.

ІТАР-ТАРС