УКР РУС  


 Главная > Новости > > По регионам > СНГ  
Опросы



Наш баннер

 Посмотреть варианты
 баннеров и получить код

Электронная почта редакции: info@orthodoxy.org.ua



Сейчас на сайте 121 посетителей

Теги
комуністи та Церква шляхи єднання милосердя постать у Церкві Києво-Печерська Лавра Церква і політика діаспора Мазепа 1020-річчя Хрещення Русі Голодомор Ющенко монастирі та храми України Археологія та реставрація УГКЦ автокефалія українська християнська культура Доброчинність розкол в Україні педагогіка вибори церковна журналістика церква та політика Президент Віктор Ющенко іконопис Церква і медицина Предстоятелі Помісних Церков Церква і влада молодь Патріарх Алексій II церква і суспільство краєзнавство УПЦ КП Католицька Церква Приїзд Патріарха Кирила в Україну Митрополит Володимир (Сабодан) секти Вселенський Патріархат Священний Синод УПЦ конфлікти забобони






Рейтинг@Mail.ru






РОССИЯ. В орловском кафе состоялся семинар с дегустацией постных блюд



Дегустація блюд, які з користю для організму можна вживати під час Великого Посту, відбулася вчора в орловському кафе «Арагві». Тут же відбувся й семінар, присвячений Великому Посту, організований Орловською єпархією.

Частування готували сестри Свято-Введенського жіночого монастиря, кухарі Орловської православної гімназії та шеф-кухар цього кафе.

Відкриваючи семінар, священик Богоявленського собору отець Володимир сказав: «Багато людей думають, що піст - це утримання від скоромної їжі плюс декілька візитів у церкву. А багато людей сприймають піст як корисну дієту. Такий піст жодної користі ні душі, ні тілу дати не може. Піст - не лише помірність в їжі, але й оминання зла, лихослів'я, марнослів'я, заздрості й розбещеності. Інакше кажучи, піст - велике очищення не тільки душі, але й організму».

За його словами, поститися слід з благословення священика, якому необхідно розповісти про стан здоров'я. Якщо воно не дає змоги поститися, то духівник не дасть такого благословення, інакше воно буде на шкоду здоров'ю.

Кафе «Арагві» було обрано для семінару тому, що в його меню завжди є пісні блюда, а сам директор чітко дотримується постів. Більше того, у кухні постійно знаходиться ікона, біля якої кухарі звершують молитви, перед тим як готувати страви.

ІТАР-ТАРС