ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Віруючі районного центру Синельникове відзначили Воскресіння Христове з 450-кілограмовою паскою-рекордсменом | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

           
УКР РУС  


 Головна > Українські новини > По єпархіях > Дніпропетровська  
Опитування



Наш банер

 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua



Зараз на сайті 124 відвідувачів

Теги
педагогіка Патріарх Алексій II шляхи єднання Києво-Печерська Лавра Археологія та реставрація Предстоятелі Помісних Церков УГКЦ українська християнська культура Священний Синод УПЦ церква та політика комуністи та Церква монастирі та храми України секти Католицька Церква краєзнавство Митрополит Володимир (Сабодан) Ющенко Доброчинність автокефалія Церква і медицина постать у Церкві милосердя конфлікти Церква і влада забобони церковна журналістика Президент Віктор Ющенко розкол в Україні 1020-річчя Хрещення Русі молодь Голодомор Церква і політика Мазепа Приїзд Патріарха Кирила в Україну вибори церква і суспільство УПЦ КП іконопис діаспора Вселенський Патріархат






Рейтинг@Mail.ru






ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Віруючі районного центру Синельникове відзначили Воскресіння Христове з 450-кілограмовою паскою-рекордсменом

  23 квітня 2009



До 19 квітня у Дніпропетровській області кухарі ТМ «Хуторок» спекли грандіозну великодню паску вагою 450 кг при висоті в 1,9 м та окружністю 2 метри. Цей кулінарний шедевр до свого освячення знаходився у Свято-Миколаївському храмі міста Синельникове Дніпропетровської області. Там він і «зустрів» разом із жителями районного центру Воскресіння Христове.

Напередодні торжества ця паска одержала офіційний статус найбільшого кулінарного виробу серед аналогічних, що зафіксовано представником національного проекту «Книги рекордів України». Дніпропетровська паска-рекордсмен своїми розмірами перевершила навіть знамениту харківську, спечену в 2007 році, маса якої становила 300 кг, а висота - 170 см разом із хрестиком на маківці.

Духівник Дніпропетровської єпархії, він же і настоятель синельниківського Микільського храму, протоієрей Миколай Фесенко, який прослужив у святого престолу вже більше 50 років, зізнався, що такого подарунка до світлого великоднього торжества ще жодного разу не бачив, а тим більше - не одержував. Тому подякував працівникам, низько вклонився їм і благословив їх на подальші труди.

У день Світлого Христова Воскресіння після великодньої Божественної літургії цей витвір кулінарного мистецтва змогли покуштувати жителі та гості Синельникова. Після освячення отець Миколай роздавав паску всім присутнім прочанам власноруч. За скромними підрахунками поласували паскою-гігантом більше чотирьох тисяч чоловік, більшістю з яких були діти.

ДОВІДКА

Цікаво, що для того щоб спекти найбільшу паску в Україні, кулінарам із Синельникова знадобилося 170 кг борошна. Також було використано 75 кг цукру, 25 кг родзинок, 20 кг маргарину, 8,5 кг дріжджів, майже 2 кг солі, 60 літрів молока, 750 курячих яєць, півкило ванілі та 2 кг декоративної присипки. Готували випічку семеро пекарів, на її виготовлення в них пішло чотири дні.

Диякон Георгій Скубак