УКР РУС  


 Головна > Українські новини > По єпархіях > Дніпропетровська  
Опитування



Наш банер

 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua



Зараз на сайті 106 відвідувачів

Теги
діаспора українська християнська культура Києво-Печерська Лавра Церква і медицина милосердя Археологія та реставрація УГКЦ забобони Президент Віктор Ющенко Голодомор 1020-річчя Хрещення Русі монастирі та храми України педагогіка постать у Церкві Католицька Церква Ющенко шляхи єднання Митрополит Володимир (Сабодан) Церква і влада церковна журналістика Вселенський Патріархат церква та політика секти Приїзд Патріарха Кирила в Україну Мазепа автокефалія Церква і політика Священний Синод УПЦ УПЦ КП Предстоятелі Помісних Церков іконопис краєзнавство Патріарх Алексій II розкол в Україні вибори церква і суспільство комуністи та Церква молодь конфлікти Доброчинність






Рейтинг@Mail.ru






ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Віруючі районного центру Синельникове відзначили Воскресіння Христове з 450-кілограмовою паскою-рекордсменом

  23 квітня 2009



До 19 квітня у Дніпропетровській області кухарі ТМ «Хуторок» спекли грандіозну великодню паску вагою 450 кг при висоті в 1,9 м та окружністю 2 метри. Цей кулінарний шедевр до свого освячення знаходився у Свято-Миколаївському храмі міста Синельникове Дніпропетровської області. Там він і «зустрів» разом із жителями районного центру Воскресіння Христове.

Напередодні торжества ця паска одержала офіційний статус найбільшого кулінарного виробу серед аналогічних, що зафіксовано представником національного проекту «Книги рекордів України». Дніпропетровська паска-рекордсмен своїми розмірами перевершила навіть знамениту харківську, спечену в 2007 році, маса якої становила 300 кг, а висота - 170 см разом із хрестиком на маківці.

Духівник Дніпропетровської єпархії, він же і настоятель синельниківського Микільського храму, протоієрей Миколай Фесенко, який прослужив у святого престолу вже більше 50 років, зізнався, що такого подарунка до світлого великоднього торжества ще жодного разу не бачив, а тим більше - не одержував. Тому подякував працівникам, низько вклонився їм і благословив їх на подальші труди.

У день Світлого Христова Воскресіння після великодньої Божественної літургії цей витвір кулінарного мистецтва змогли покуштувати жителі та гості Синельникова. Після освячення отець Миколай роздавав паску всім присутнім прочанам власноруч. За скромними підрахунками поласували паскою-гігантом більше чотирьох тисяч чоловік, більшістю з яких були діти.

ДОВІДКА

Цікаво, що для того щоб спекти найбільшу паску в Україні, кулінарам із Синельникова знадобилося 170 кг борошна. Також було використано 75 кг цукру, 25 кг родзинок, 20 кг маргарину, 8,5 кг дріжджів, майже 2 кг солі, 60 літрів молока, 750 курячих яєць, півкило ванілі та 2 кг декоративної присипки. Готували випічку семеро пекарів, на її виготовлення в них пішло чотири дні.

Диякон Георгій Скубак