ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Віруючі районного центру Синельникове відзначили Воскресіння Христове з 450-кілограмовою паскою-рекордсменом | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

           
УКР РУС  


 Головна > Українські новини > По єпархіях > Дніпропетровська  
Опитування



Наш банер

 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua



Зараз на сайті 164 відвідувачів

Теги
Митрополит Володимир (Сабодан) Предстоятелі Помісних Церков Католицька Церква милосердя Церква і медицина українська християнська культура Президент Віктор Ющенко 1020-річчя Хрещення Русі забобони церква і суспільство церква та політика Києво-Печерська Лавра розкол в Україні постать у Церкві УГКЦ Ющенко педагогіка діаспора церковна журналістика Приїзд Патріарха Кирила в Україну монастирі та храми України автокефалія Патріарх Алексій II шляхи єднання Мазепа краєзнавство Вселенський Патріархат конфлікти Церква і політика секти молодь УПЦ КП Священний Синод УПЦ вибори Голодомор Церква і влада іконопис Археологія та реставрація комуністи та Церква Доброчинність






Рейтинг@Mail.ru






ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Віруючі районного центру Синельникове відзначили Воскресіння Христове з 450-кілограмовою паскою-рекордсменом

  23 квітня 2009



До 19 квітня у Дніпропетровській області кухарі ТМ «Хуторок» спекли грандіозну великодню паску вагою 450 кг при висоті в 1,9 м та окружністю 2 метри. Цей кулінарний шедевр до свого освячення знаходився у Свято-Миколаївському храмі міста Синельникове Дніпропетровської області. Там він і «зустрів» разом із жителями районного центру Воскресіння Христове.

Напередодні торжества ця паска одержала офіційний статус найбільшого кулінарного виробу серед аналогічних, що зафіксовано представником національного проекту «Книги рекордів України». Дніпропетровська паска-рекордсмен своїми розмірами перевершила навіть знамениту харківську, спечену в 2007 році, маса якої становила 300 кг, а висота - 170 см разом із хрестиком на маківці.

Духівник Дніпропетровської єпархії, він же і настоятель синельниківського Микільського храму, протоієрей Миколай Фесенко, який прослужив у святого престолу вже більше 50 років, зізнався, що такого подарунка до світлого великоднього торжества ще жодного разу не бачив, а тим більше - не одержував. Тому подякував працівникам, низько вклонився їм і благословив їх на подальші труди.

У день Світлого Христова Воскресіння після великодньої Божественної літургії цей витвір кулінарного мистецтва змогли покуштувати жителі та гості Синельникова. Після освячення отець Миколай роздавав паску всім присутнім прочанам власноруч. За скромними підрахунками поласували паскою-гігантом більше чотирьох тисяч чоловік, більшістю з яких були діти.

ДОВІДКА

Цікаво, що для того щоб спекти найбільшу паску в Україні, кулінарам із Синельникова знадобилося 170 кг борошна. Також було використано 75 кг цукру, 25 кг родзинок, 20 кг маргарину, 8,5 кг дріжджів, майже 2 кг солі, 60 літрів молока, 750 курячих яєць, півкило ванілі та 2 кг декоративної присипки. Готували випічку семеро пекарів, на її виготовлення в них пішло чотири дні.

Диякон Георгій Скубак