УКР РУС  


 Головна > Українські новини > > По регіонах > СНД  
Опитування



Наш банер

 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua



Зараз на сайті 124 відвідувачів

Теги
молодь Вселенський Патріархат Церква і медицина церква та політика церковна журналістика монастирі та храми України Ющенко іконопис Доброчинність шляхи єднання комуністи та Церква секти УГКЦ Президент Віктор Ющенко Предстоятелі Помісних Церков Патріарх Алексій II постать у Церкві Митрополит Володимир (Сабодан) Києво-Печерська Лавра Мазепа Католицька Церква вибори 1020-річчя Хрещення Русі педагогіка церква і суспільство Археологія та реставрація Церква і політика автокефалія Церква і влада розкол в Україні Приїзд Патріарха Кирила в Україну милосердя Священний Синод УПЦ УПЦ КП краєзнавство українська християнська культура діаспора Голодомор забобони конфлікти






Рейтинг@Mail.ru






РОСІЯ. В орловському кафе відбувся семінар з дегустацією пісних блюд



Дегустація блюд, які з користю для організму можна вживати під час Великого Посту, відбулася вчора в орловському кафе «Арагві». Тут же відбувся й семінар, присвячений Великому Посту, організований Орловською єпархією.

Частування готували сестри Свято-Введенського жіночого монастиря, кухарі Орловської православної гімназії та шеф-кухар цього кафе.

Відкриваючи семінар, священик Богоявленського собору отець Володимир сказав: «Багато людей думають, що піст - це утримання від скоромної їжі плюс декілька візитів у церкву. А багато людей сприймають піст як корисну дієту. Такий піст жодної користі ні душі, ні тілу дати не може. Піст - не лише помірність в їжі, але й оминання зла, лихослів'я, марнослів'я, заздрості й розбещеності. Інакше кажучи, піст - велике очищення не тільки душі, але й організму».

За його словами, поститися слід з благословення священика, якому необхідно розповісти про стан здоров'я. Якщо воно не дає змоги поститися, то духівник не дасть такого благословення, інакше воно буде на шкоду здоров'ю.

Кафе «Арагві» було обрано для семінару тому, що в його меню завжди є пісні блюда, а сам директор чітко дотримується постів. Більше того, у кухні постійно знаходиться ікона, біля якої кухарі звершують молитви, перед тим як готувати страви.

ІТАР-ТАРС