УКР РУС  


 Головна > Цей день в історії > Цей день в історії  
Опитування



Наш банер

 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua



Зараз на сайті 84 відвідувачів

Теги
Церква і медицина Голодомор вибори Митрополит Володимир (Сабодан) краєзнавство Патріарх Алексій II Ющенко церква та політика Доброчинність Приїзд Патріарха Кирила в Україну Президент Віктор Ющенко Археологія та реставрація шляхи єднання УПЦ КП молодь церква і суспільство Києво-Печерська Лавра Предстоятелі Помісних Церков милосердя монастирі та храми України автокефалія іконопис розкол в Україні Католицька Церква українська християнська культура УГКЦ постать у Церкві комуністи та Церква церковна журналістика діаспора Церква і політика секти 1020-річчя Хрещення Русі Церква і влада конфлікти Мазепа Священний Синод УПЦ забобони педагогіка Вселенський Патріархат






Рейтинг@Mail.ru






28 вересня 1895 року Спочив Луї Пастер, французький хімік і мікробіолог



У всіх науках плодом є вірна практика.
Григорій Сковорода

Прізвище цього французького вченого асоціюється із молочними продуктами. Основоположник сучасної мікробіології Луї Пастер ще в 19-му столітті запропонував свій спосіб збереження вина від передчасного псування. Відтоді пастеризацію почали застосовувати і для тривалого зберігання молока, пива, фруктово-ягідних соків. Як імунолог, хімік, у своїх наукових дослідженнях Луї Пастер досліджував природу бродіння, спростував теорію самозародження мікроорганізмів, вивчив походження багатьох інфекційних захворювань, розробив метод вакцинації проти сибірської виразки та сказу. Пастер створив світову наукову школу мікробіологів. Багато його учнів згодом стали видатними вченими.